Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sport, ahogy én gondolom

AmiSport

AmiSport

Shopping Királynők

2014. szeptember 02. - Ganf

Véget ért a nyár és ezzel a nemzetközi foci legfontosabb része is, az átigazolási szezon. A foci vb miatt idén kicsit rövidebb volt de a csapatoknak így is sikerült embertelen mennyiségű lóvét elverni. Nézzük a számlát.

1.jpg

Az angol bajnokság évek óta a világ leggazdagabb ligája. Ezt idén is bebizonyította. A Premier Líg 20 csapata összesen 857,7 millió fontért költött új játékosokra. Igen komoly adat az is, hogy összességében 391 misis mínuszban zártak, de ezt röhögve kibírják a csapatok.

2.jpg

A legnagyobb költő a Manchester United (153) volt, ami nem csoda hisz tavaly óriásit égtek (7. hely a ligában), és elkélt az erősítés. Az már más kérdés, hogy a 153 millióból, három védőt (Blind, Rojo, Shaw) és két középpályást (Herrera, DiMaria) vettek. Uccsó pillanatban 6 millió euróért kibérelték egy évre Falcaot a Monacotól. Érdekes lesz, hogy mire lesz képes Louis Van Gaal ezzel a elől erős, hátul baromi gyenge kerettel. Mákja(?) van, hogy most már csak két fronton kell  harcolniuk (bajnokság, FA Kupa), mivel a Ligakupából már kiestek.

Kicsit kilóg a nagy költekezők közül a Chelsea. Jose Mourinhoéknak sikerült profittal letudni a piacot (800 ezer). A londoni kékek kipakolták a BL-ezüstérmes Atletico Madridot (Diego Costa, Courtois, Filipe Luis), elhozták a szomorkás Fabregast a Barcelonától. Sikerült elpasszolniuk a töketlen csatáraikat (Ba, Torres, Eto'o) és a közveszélyes hátvédet David Luizt. Egyedüli fekete pont, hogy eladták Lukakut az Evertonnak. Ez az üzlet még visszaüthet.

01.jpg

Spanyolban is zajlottak az események. A vb-blama után jót tett a szurkolók lelkének, hogy újabb fasza játékosokkal lett gazdagabb a bajnokság. A bajnok Atletico komoly vérveszteséget szenvedett, de sikerült Simeonénak olyan játékosokat vennie - Mandzsukics, Cerci, Griezmann-, akik beleillenek a koncepciójába.

Barcelonában jött új edző (Luis Enrique), és jó pár játékos. Katalánok gyenge pontját a védelmet erősíti mostantól Vermealen, Mathieu és Douglas, a kapuba jött ter Stegen és Bravo, középpályára érkezett Rakitics. A hab a tortán pedig Luis Suarez megszerzése volt. Az uruguayi csatár a vb-ről komoly eltiltással érkezett, de ha bevethető lesz akkor az eddig sem veszélytelen Messi és Neymar mellé beszállva brutális támadó szekcióval kell szembe néznie az ellenfeleknek. A Barcanak muszájból is igazolnia kellett mivel másfél éves kizárásra számíthatnak a játékos piacról. Nem hátrány, hogy az utánpótlás bázisuk igen komoly, lesz kikhez nyúlniuk.

A BL-győztes Real Madrid igen jól kezdte a vásárlást, hisz "bagóért" (30 misi) szerezték meg a vb-győztes németek egyik legjobbját, Toni Kroost. Majd ezt folytatva a vb legjobb kapusát (Keylos Navas) is megszerezték egy 10-esért. Ekkor valami elgurult Perez elnöknél. Előbb 80-ért feleslegesen megvette a vb-n kicsit túl sztárolt James Rodriguezt, majd pedig simán eladta a tavalyi csapat két alapemberét (DiMaria, Xabi Alonso)! A csapat szuper sztárja is értetlenül figyelte ezeket a döntéseket.

02.jpg

Németországban a vb-siker minden más focis dolgot elhomályosított. A Dortmund és a Bayern németesen tette a dolgát. Igaz a bajoroknak augusztusban kényszerből kellett vásárolniuk, mivel egyik alapemberük Javi Martinez egész évre kidőlt. Ezért Guradiola gyorsan vett egy védőt a Romától (Benatia) és egy középpályást a Realtól (Xabi Alonso). A Dortmund pótolta (Immobile, Ramos) a Münchenbe igazolt Lewandowskit és bagóért visszavette régi menőit (Kagawa, Sahin).

03.jpg

Olaszországban a pályán kívül sokkal érdekesebb dolgok történtek, mint a csaptoknál. Hirtelen lemondott a Juventusszal zsinórban három bajnokságot nyerő Conte (ő lett az új szövkap), egy rasszista bunkó lett az új foci elnök, a MIlant földbe állító Allegri lett az új Juve-edző. Játékos fronton az AC Milan eladta Balotellit, helyére pedig elhozta Fernando Torrest (minek?). A Juventus csatát nyert, hisz meg tudta tartani Vidalt és Pogbat, és Morata személyében egy fiatal csatárral erősített. Nagy kérdés, hogy az új edző mire megy a zebrákkal. ha bukó lest a szezon, akkor garantálom hogy a két középpályás jövő ilyenkor nem olaszban fog focizni!

Jó kis szezon kezdet volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://amisport.blog.hu/api/trackback/id/tr446659831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása