Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sport, ahogy én gondolom

AmiSport

AmiSport

Dopping, mi legyen veled?

2014. január 08. - Ganf

A január szokásához híven nem tartozik a jelentős sport események hónapjai közé (Természetesen kivéve az ami focis dolgokat, de ezt már tudjátok :D). Ezért ilyenkor lehet komoly gondolatokat írni, és elgondolkodtató dolgokról elmélkedni. A mai írás egy ilyen.

 

Novemberben a Sport Gézán lehetett olvasni egy három részes cikksorozatot (1,2,3), ami a doppingolásról, és annak a sportra gyakorolt negatív hatásairól szólt. Megszólaltattak sportolókat, és a hazai dopping elleni harc anyját is. A lényege az egésznek természetesen az, hogy a dopping rossz, csalni rossz.

Én kicsit radikálisabb vagyok, és ezt olimpia időszakában baráti körbe ki is szoktam nyilvánítani. Annyi időt, energiát és pénzt öltek már bele abba, hogy megcsípjék a csalókat. Vizelet, vér, most jön a haj, vizsgálatok, úszó dresszek letiltása, totális ellenőrzés, jelentés a sportolók hol létéről, hogy ellenőrizhetők, lehessenek, stb. Az eredmény pár lebukás, eltiltás azt annyi. A gyógyszergyártó cégek akik ilyen cuccokkal foglalkoznak, mindig előrébb fognak járni technológiában, mint az ellenőrök, egyszerűen azért mert több a pénzük, emberük (ld. bűnözők kontra rendőrök).

A nagy ellenőrzés, tiltás közben a NOB lekezelt az NBA-vel, NHL-lel, hogy megkaphassák az olimpiákra a legjobb kosarasokat, hokisokat. Az tudni érdemes, hogy ezekben a ligákban (első sorban regenerálódás, és gyorsabb felépülésre) szabad használni olyan szereket, amik fenn vannak dopping listán. Ezért a két szövetség alkalmazásában álló játékosokat nem ellenőrzik az olimpián! Ezt hívják kétszínűségnek.

Kell a minél jobb teljesítmény, a rekord, hogy legyen néző csúcs a tv-kben, de közbe ne tegyél, vegyél be semmit, ami ezt segítheti. Max kaja-pia és újfajta edzés módszerek. Ez kérem kiszipolyozás magas fokon!

El fog jönni az a pillanat amikor legalizálni kéne a doppingot. Az ital és kaja szponzorokat felváltják majd a gyógyszergyárak, és olyan eredmények fognak születni, amik miatt nézőcsúcsok fognak megdőlni. És annak fogunk tapsolni, aki meg tudja majd védeni a címét, vese átültetés nélkül! :P

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amisport.blog.hu/api/trackback/id/tr525747245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása