Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sport, ahogy én gondolom

AmiSport

AmiSport

Európa megmenekült

2014. június 30. - Ganf

Hollandia be(dőlt)jutott a legjobb nyolc közé, Mexikó és vele az egész világ sír, és anyázik. Tovább tart a Costa Rica-i csoda, görgök szépen búcsúztak. a vasárnap esti lényegi pontja: Közép Amerika-Európa 1-1!

robb.jpg

Arjen Robbenről eddig is tudtuk, hogy mérkőzéseket képes eldönteni. Az is tudva levő volt a chilei meccs után, hogy Hollandia a semmiből is tud nyerni.Ismert tény, hogy a holland szövetség kapitány, Louis Van Gaal korunk egyik legjobb edzője. Ezt a hármat összetéve számomra nem is lehetett kérdés, hogy Mexikónak semmi esélye nem lesz az európaiak ellen.

Pedig volt, nem is akármilyen. Miguel Herrera szövkap mesteri taktikával küldte pályára Dos Santosékat. A mexikói csapat nem hagyott teret a holland kontráknak, amikor viszont náluk volt a labda az a narancsmezesek védelmét sokszor hozták kínos helyzetbe (és ezeket a védőket akarja fél Európa! csak tudnám miért?). A második félidőben Dos Santos csodás góllal meg is szerezte Mexikónak a megérdemelt vezetés, és úgy tűnt, hogy Hollandia elbúcsúzik, hisz alig jelentettek veszélyt Ochoa kapujára. A 61. percben Herrera elkövette eddigi edzői karrierje legnagyobb hibáját, amivel minden megváltozott. Lehozta a góllövőt, és oda lett csapata lendülete. Hollandia megérezte ezt a lehetőséget, és egyre veszélyesebb lett. a 74.percben Ochoa kapus még kivédte Robben lövését, majd Van Gaal meghúzta, amiről amit mindenki azt hitte hogy lehetetlen, lekapta Van Persiet és helyére beküldte a vb-n nulla km-es Huuntelaart. A húzás mesteri volt. A Schalke csatára előbb lefejelte azt a labdát amivel Sneijder kiegyenlített, majd ő rúgta be azt a tizenegyest, amit Robben műeséséért megítélt a spori. A vége egy kiharcolt 2-1 lett a hollandoknak. Mexikó pedig bánhatja az elpuskázott lehetőséget.

tico.jpg

Az esti mérkőzés hozta amit vártam tőle. Küzdöttek a srácok tisztességgel. Meglepő volt a görögök támadó szellemű játéka, ami azt eredményezte hogy a Tikók nem találták a játékuk ritmusát. a második félidőben Ruiz béna 'lövésével' megszerezte a vezetést Costa Rica. Ezután lendületben maradt a közép amerikai csapat, de Duaert benyelte második sárgáját, így emberhátrányba kerültek. A görögök hiába voltak emberelőnyben nem nagyon tudtak veszélyeztetni. Ha sikerült eljutni az ellenfél kapujához Costa Ricának olyan kapusa van aki egymaga játékban tartotta a csapatot egészen a 90. percig. Az extra időben aztán Gekkasz lőtt kapura, ezt még védte Keylor Navas, de Papasztopulosz duplázását már nem. A gól után a görögök hollandosan rárontottak ellenfelükre, de Navas védte Mitroglu fejesét. A plusz 30 percben támadásban maradt Görögország, de a támadások végét rendre elrontották. Az uccsó perceben aztán újra Navas védett nagyot. A tiziknél az első három berakta ahogy illik, a negyedik párban Gekkasz büntiét kivédte Navas és, Urman belőtte az ötödik Tiko büntetőt, és így Costa Rica meccselhet majd Hollandiával.

A mai párharcok Európa vs. Afrika szellemében telnek. Előbb Franciaország Nigériával, majd a németek Algériával játszanak. Ezeknél a párosoknál nem szaporítom feleslegesen a szót. Az afrikai fijúknak semmi esélyük nem lesz, mindkét találkozón sima európai győzelemre számítok, és július 4.-én du. 6kor élvezhetünk egy jó kis presztizs francia-német csatát :D

Tippek:

franig.jpg

2-0

geralg.jpeg

2-0

A bejegyzés trackback címe:

https://amisport.blog.hu/api/trackback/id/tr146458105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása