Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sport, ahogy én gondolom

AmiSport

AmiSport

Találkozunk a SZU-ban

2014. július 16. - Ganf

Egyszer minden véget ér, így a 2014-es foci vb-nek előbb-utóbb eljött a vége. Pár napja túl vagyunk a döntőn, volt idő átgondolni, megemészteni a történteket, így eljött az elmélkedés (okoskodás) ideje :D

ger3.jpg

A csapatsportágak csúcs eseményének győztese egy nagybetűs CSAPAT lett. Németország újra megmutatta a világnak azt amiben mindig is a legjobb volt, hogyan kell zsenik és szupersztárok nélkül a legjobbnak lenni. Az idei Die Manschaft olyan precízen lett össze rakva, olyan jól lett időzítve a formája, amilyen precizitásra csak a németek képesek. Sokat segített ebben az az apró tény is, hogy Joachim Löw szövkapnak sérülés miatt változtatni kellett a franciák elleni meccs előtt, és ez a csere meghozta a neki és csapatának a vb-aranyat. Nem hiszem, hogy a döntőben sok esélyük lett volna az argentinok ellen ha Mustafi marad a jobb hátvéd, látva azt mit műveltek Messiék a baloldalon marháskodó Höwedes-szel. 

ger.jpg

A döntő első félideje fantasztikus volt, mind két csapat odatette magát. Nem sokon múlott, hogy a vb előtt megjósolt eredmény szülessen és Messiék mennybe menjenek. Az argentin csk-nak azonban csak 45 percre maradt ereje, a második félidőben és a hosszabbításban már momentuma sem akadt. A németek azzal tudtak felülkerekedni, hogy a kispadról olyan "tehetségtelen" játékosokat tudtak bedobni, mint Schürrle, vagy meccs egyetlen gólját szerző Götze. A Nationalelfhez hasonló "hosszú" kispadja egyetlen nemzetnek van jelen pillanatban, de ennek a csapatnak a szövkapja túlzott ragaszkodott megszokott, öreg, kiégett, alul motivált játékosaihoz. Igen a spanyolokról beszélek!!! Ha valaki ránéz erre a cikkre, és a benne felvázolt 2018-es vb csapatokra rájön hogy igazam van :D

hamesz.jpg

Fasza volt, hogy a már meglévők mellé új sztárokat ismerhettünk meg, akiknek a nevét még jó sokáig emlegetni fogjuk (pl. Navas, Rodriguez). Ideje lenne megtanulni, hogy hiába latin ajkú valaki és a nevét James-nek írja, akkor is ejtheti Dzsémsznek, és nem Hamesznek!!!!

mess.jpg

A vb bebizonyított, hogy a klub fociban domináló sztárok (Messi, Cé, Neymar, stb.) kevesek a végső sikerhez. ennek egyik oka, hogy olyan hosszú a szezon, annyi meccset kell játszaniuk, hogy teljesen elkészülnek mind fizikailag, mind pszichikailag. ha nem változik valami sajna az Eb-k, vb-k áldozativá válnak a klub focinak, ezt nem kéne hagyni.

Külön pozitívum volt, hogy a vb előtt tapasztalt balhék a brazilok leégéséig nem folytatódtak. Láccik, hogy még mindig érvényes a rómaik mondása: "Cirkuszt, kenyeret!!!" Ezekből volt bőven, kár hogy a következőre négy évet kell várni!!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amisport.blog.hu/api/trackback/id/tr646514251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása