Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sport, ahogy én gondolom

AmiSport

AmiSport

Pihengjünk kicsit

2014. június 27. - Ganf

Csoport kör letudva, a megvannak a párosítások, az ágak. Agyaljunk kicsit mi is történt a brazil foci vb-n az elmúlt két hétben.

wc_ko.jpg

A valaha volt legerősebb világbajnokság jelző nem állta meg a helyét. A sok jó nevű európai válogatott közül jó páran pofára estek, csúnyán megégtek. A nyolcaddöntő párosítását látva komoly rangadó az elődöntőkig összesen csak EGY jöhet össze (Franciaország-Németország)! Óriási meglepetésnek kell történni, ahhoz, hogy Brazília, Argentína és Hollandia ne jusson az elődöntőbe.

A torna egyértelmű győztese az amerikai kontinens. Közép Amerikát három, Dél Amerikát öt csapat képviseli a tizenhat között. A két hiányzó amerikai csapat, Honduras és Ecuador kiesése borítékolható volt. De Costa Rica csoport győzelme, és az USA tizenhatba kerülése igazi meglepetés. Kolumbia játéka eddig álomszerű, remélem hogy a negyeddöntőben is láthatjuk őket.

A címvédő spanyolok egy kiégett motiválatlan csapattal jöttek amire gyorsan ráfáztak. Lehetett látni, hogy a reálosok idénye a Bajnokok Ligája győzelemmel be is fejeződött, míg a Barca-különítmény, Iniestat leszámítva, teljesen formán kívül volt. Del Bosque a 2012-es Eb után nem mert fiatalítani, frissíteni a keretben, ennek itták meg a levét Torresék. 2014-es Eb-n egy teljesen új csapat várható.

Ami az olasz és angol csapatot illeti, náluk kiütközött az, hogy a bajnokságukban a húzó nevek külföldiek (Suarez, Van Persie, illetve Tevez, Llorente), az utánpótlás bázisuk gyenge mint a harmat. Itt az ideje rádöbbenniük, hogy ha jó fociról beszélnek az emberek nem róluk szól a társalgás. Az Eb-re simán kijutnak, de komoly változás kell a keretben, hogy ott sokáig jussanak.

Bebizonyosodott, hogy csak klubjában menő Cristiano Ronaldo. Amikor nem 100 millió eurós all star csapattársak veszik körül már nem megy neki a játék. Ghána ellen legalább küzdött, hajtott. Egy meccsen vezérnek lenni nem elég, több kell a legenda státuszhoz. Nem tudom, hogy a látottak után és a következő generációt látva nem lenne jobb neki a válogatott nélkül.

akin.jpg

A következő vb házigazdája, Oroszország megtanulta, milyen a vb légköre, de komoly nyomot nem hagytak bennünk, és ahogy elnézzük ezt a csapatot négy év múlva sem lesz jobb a helyzetük. Érdekes hogy az orosz válogatott vesztét egyik alap pillérük, a kapus Igor Akinfejev ejtette ki két potyájával. A tegnapi Algéria elleni mellényúlást nekem senki ne fogja a szembe való lézerezésre :P

Ázsia eljutott oda ahonnan elindultak anno. Szuper hogy kijutnak, de semmi súlyuk. Legerősebb csapatuk, Japán, sok az Európában játszó légiósa, de olyan gyengék az ázsiai csapatok, hogy félgőzzel is simán hozzák a meccseket. Amikor pedig dél amerikai, vagy európai komoly csapattal néznek farkasszemet elfogynak. Ez sokat elmond az ázsiai fociról.

Afrika sem tudja átlépni az árnyékát. 90-ben mindenki beleszeretett Kamerunba, 94-ben Nigéria mutatta meg mit tudnak a fekete kontinens fiai. Azóta viszont semmi. többet hallani a csapaton belüli balhékról, a prémiumok, fizetések okozta vitákról, mint a játékukról. Legújabb fejlemény, hogy a nigériai csapat sztrájkol, míg meg nem kapják bónuszukat a továbbjutásukért. Ezt a pénzt FIFA a torna után szokta kifizetni, de nekik most kell! No comment!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amisport.blog.hu/api/trackback/id/tr556433873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása