Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sport, ahogy én gondolom

AmiSport

AmiSport

86-90-14

2014. július 13. - Ganf

Vége az elmúlt négy év várakozásának, ma este kiderül ki lesz a következő 48 hónapban a király. Eldől ki lesz a foci világ vezér bikája. A németek vagy az argentinok?

gerarg.jpg

Elérkeztünk utazásunk végső állomásához. 31 nap, 63 meccs és 169 gól után ma este 11 körül kiderül ki lesz a világbajnok. Az idei döntőben ismerősök találkoznak. Németország és Argentína nem először néz farkasszemet egymással a futball világ legjelentősebb mérkőzésén. 1986-os mexikói és az 1990-es olasz vb-n is a döntőben futottak össze. Az eredmény eddig 1-1, ma valamelyikük újra lépéselőnybe kerül.

A mai felállás kísértetiesen hasonlít a 28, illetve a 24 évvel ezelőttihez. Egyik oldalon a Die Mannschaft, azaz a CSAPAT, csupa jó játékossal, űber-fasza szupersztár nélkül. A másikban egy korszakos zseni és a köré épített csapat. A különbség most "csupán" annyi, hogy 86-ban (főleg) és 90-ben Diego Maradona csúcsformában játszotta végig a vb-t, dominált a pályán, megállíthatatlan volt (egészen a 90-es döntőig). Az argentinok jelenlegi 10-éről, Lionel Messiről ez most nem mondható most el. A Barcelona szupersztárjának voltak jó megmozdulásai (ld. Irán ellen), de nem annyira lehengerlő mint legendás elődje.

lahm.jpg

A németek az elődöntőben átgázoltak a brazilokon, de ez a siker, a tegnapi bronz-meccs után nem tűnik már akkora eredménynek. Ettől függetlenül a legtöbb szurkolónál/szakírónál a német válogatott az abszolút esélyes. Nem véletlen ez az érzés, hisz Lahmék igen komoly csapatokat paskoltak el a döntőig, és a froma időzítésük a legjobb. Igaz velük kapcsolatban az is, hogy nem sok hiányzott ahhoz, hogy a csoportjukban kikapjanak Ghánától, illetve kiessenek Algériával szemben. A forma javuláshoz az kellett, hogy Joachim Löw szövkap meglépje az egyértelműt, és csapatkapitányát a helyén játszassa! :P

messi_1.jpg

Az argentin csapatban bajok vannak a góllövéssel. Hiába játszik Messi mellett Higuain, Di Maria, Aguero, Lavezzi vagy Palacio, összesen csak 2 gólra voltak képesek. Ez nagyon soványka! Ha ehhez hozzá tesszük, hogy a kiesési szakaszban Messi nem talált be, akkor nem valami biztató Argentína helyzete a lendületbe került német gépezettel szemben!!

Mégis az az érzésem, hogy a döntőben (86-hoz hasonlóan) fasza játékot élvezhetünk és a torna elei favoritom nyeri a meccset!!!

Németország-Argentína 1-2

A bejegyzés trackback címe:

https://amisport.blog.hu/api/trackback/id/tr76505401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása